”Vi älskar Omsorg24!”

Stödum AB beskriver sig själva som “ett litet vård- och omsorgsföretag med stort hjärta.” Företaget bedriver HVB-verksamhet och familjehem med bland annat behandlingshemmet Villa Villerkulla. Hemmet är beläget i centrala Halmstad och har plats för 10 personer. 2017 övergick hemmet från att rikta sig till ensamkommande barn till ett renodlat behandlingshem. Chatarina Udd är verksamhetsansvarig inom Stödum och har arbetat med behandlingshem sen 2003.

Publicerad

– Det är en enorm möjlighet att vara med och starta upp en ny verksamhet inom Stödum. Vi har handplockat personalen och det är en mycket högpresterande grupp med stabil värdegrund. Kvalitét, omtänksamhet och arbetsglädje är otroligt viktigt hos oss, förklarar Chatarina Udd.

De boende på Villa Villerkulla skriver kontrakt innan de får flytta in. De drogtestas, kartläggs och behöver ansöka om att få träffa sina vänner. Personalen har en tät dialog med ungdomarna men också med skola, godemän och övriga personer i deras närhet.

– De som bor hos oss har hög skolnärvaro och psykisk hälsa. Vi fokuserar mycket på friskvård och relationsbyggande samtal, fortsätter Chatarina.

Att bedriva HVB-verksamhet är tidskrävande. Därför behöver tid sparas in på exempelvis administration för att istället kunna läggas på verksamheten. Det är någonting Omsorg24 bidragit med hos Stödum.

– Innan Omsorg24 kunde det ta veckor att lägga ett schema. Idag är det gjort på några minuter. Det är fantastiskt smidigt och otroligt användarvänligt, berättar Chatarina.

Tack vare systemets schemakontroll hjälper Omsorg24 administratörerna att kontrollera schemat enligt arbetstidslagen och gällande kollektivavtal. Avviker exempelvis tid för vila mellan pass mot gällande avtal dyker varningar upp i systemet och administratörerna kan enkelt korrigera passen.

– Tidigare kontrollräknade vi med miniräknare men även då kan det bli fel. Därför underlättar Omsorg24 framförallt vid fel men också med lönerna. Allt är färdigt direkt i systemet. Extra smidigt är det vid vikariepass, konstaterar hon.

Omsorg24 är ett system under ständig utveckling. Nya uppdateringar och funktioner lanseras flera gånger varje år. Inom kort kommer möjligheten till sigering av digitala avtal lanseras och under våren väntas journalsystem byggas in.

– Det är lite som Microsoft Word. Man kan en liten del men det finns alltid mer att upptäcka och använda. Dokumentationsprogrammet är något vi ser mycket fram emot, avslutar Chatarina.

Läs mer